Results 1 to 3 of 3

Thread: CyberQ WiFi, Android And Adhoc Mode

  1. #1
    TVWBB Honor Circle Bob Mann's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Long Island, NY
    Posts
    4,652

    CyberQ WiFi, Android And Adhoc Mode

    I got a BBQGuru CyberQ WiFi for Christmas.

    I tried connecting to it in the adhoc mode first, which is supposed to be the simplest way.

    I have a Samsung Galaxy SIII, which is an Android device. Apparently, Android devices do not support the adhoc mode.

    It took me several hours of playing around, surfing the web for help and frustration to learn this fact. After I abandoned the adhoc mode, I was able to get the CyberQ working in the infrastructure mode within 1/2 hour.

    This is not a failure of the CyberQ WiFi, but a lack of adhoc support by the Android device. Apparently devices that support adhoc, connect right up to the CyberQ.

    If you are using any wireless device, and don't see "my CyberQ WiFi" in your connection list, abandon the adhoc mode and move on to setting it up in the infrastructure mode.

    I have since done a full, manual configuration of the CyberQ WiFi and everything, including access from the internet, works fine.

    Bob
    Last edited by Bob Mann; 12-29-2012 at 12:27 PM.
    "Beer is living proof that God loves us and wants us to be happy." - B Franklin
    | 18 1/2" and 22 1/2" WSM | 22 1/2" and 26 3/4" OTG | Genesis S-330 |

  2. #2
    TVWBB Hall of Fame Dwain Pannell's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Huntsville AL
    Posts
    6,067
    Interesting discovery Bob. Hope you enjoy your new toy. Tell us about your experiences with it when you get some cooks under your belt.
    ~ May your glass be ever full. May the roof over your head be always strong. And may you be in heaven half an hour before the devil knows you're dead. ~ Big Deck BBQ and Brew

  3. #3
    TVWBB Member
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Boston
    Posts
    39
    Hello bob, very interested to see your reviews on the cyber q. I'm torn between it and a stoker. I also have n iPhone and iPad that I would like to use with a bbq monitor. Thank you, freddy.

Similar Threads

  1. CyberQ Wifi Trouble!!!
    By D Arita in forum Automatic Temperature Control Systems
    Replies: 14
    Last Post: 08-08-2013, 07:14 PM
  2. CyberQ Wifi
    By Sheldon Sanchez in forum Automatic Temperature Control Systems
    Replies: 0
    Last Post: 12-26-2012, 07:55 PM
  3. Can't Believe My CyberQ Wifi...
    By D Arita in forum Automatic Temperature Control Systems
    Replies: 11
    Last Post: 12-07-2012, 09:44 PM
  4. Any CyberQ WiFi users?
    By Doug Wade in forum Automatic Temperature Control Systems
    Replies: 12
    Last Post: 10-16-2012, 02:22 PM
  5. Can't see my Cyber Q Wifi in Infrastrure mode, need help
    By DSnowden in forum Automatic Temperature Control Systems
    Replies: 0
    Last Post: 08-24-2012, 12:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •